Skip to content

Kopenhag ‘da Dünya Tavlasına Ankara Kriterleri

Facebookmail

Dört kategoride toplam 371 kişinin katıldığı 26. Nordic Open Vidolu Tavla Turnuvası’nda Türkiye’den katılan 4 kişilik ekibimiz ilgi ve başarı topladı. Sabri Büyüksoy, Yaşar Gözel, Kağan Karakaya ve Zafer Taş ‘tan oluşan Türk takımından Kağan Karakaya dünyanın en zor turnuvası kabul edilen Nordic Open ‘da daha çok güçlü oyuncularının teşebbüs ettiği 32 kişilik Super Jackpot aktivitesinde final oynayarak Türk tavlası adına en büyük başarılardan birine imza attı. 24 takımın iştirak ettiği Takım aktivitesinde Angara ismi ile yarışan Sabri Büyüksoy, Yaşar Gözel ve Kağan Karakaya ‘dan oluşan takımımız turnuvanın göz bebeği olarak herkese post-modern Ankara havalarını öğretti 🙂 Takım oyununun ne demek olduğu hakkında bir ders niteliği taşıyan performansları ile Angara finale kadar yükseldi. 256 kişinin iştirak ettiği SpeedGammon aktivitesinde Sabri Büyüksoy ilk sekize girerek ödül aldı. Danimarka Takımı’nın sempatik kaptanı ve aynı zamanda profesyonel futbolcu da olan Marc Olsen turnuvayı kazandı ve Wimbledon ‘ı kazanmış gibi hissettiğini söyledi. Turnuvada iki sene önce yazdığı kitabın  İngilizce çevirisinin (Backgammon: From basics to badass) tanıtımını da yaptı.

Bundan sonraki turnuvalarda ve iş hayatımda takım olmak ile ilgili muhteşem bir dersi bilahare paylaşacağım. Ancak özetle söyleyebileceğim şudur ki bundan sonraki turnuvalarda takım olarak daha çok başarı sağlayacağımızın müjdesini almış olduk. Dünya Takımı ile Danimarka Takımı’nın son beş senedir ananevi olarak gerçekleştirdiği müsabakayı da ilgiyle takip ettik. Bir sabah kahvaltıda Dünya Takımı üyeleriyle otururken Dünya Takımı kaptanı Falafel ‘in “ben takıma istediğimi ve hata oranı olarak düşük olduğunu düşündüğüm kişileri alırım” demesi üzerine “bundan beş sene sonra siz bu takımla gelip Türk Takımı’na karşı oynayacaksınız” diyerek bizim gücümüzü ve niyetimizi belli ettik. Tavla ile ilgili öğrenim imkanının bila bedel tavlavehayat sitesinden sunulduğunu ekledik. Şimdiden yirmi civarında iyi oyuncumuz var, inşallah hep beraber beş sene içerisinde daha çok şey başaracağız,

Turnuvaya katılan tüm arkadaşlarıma kendilerini tanıma ve tavla üzerinden hayatı anlama fırsatı sundukları için teşekkür ediyorum. Aşağıda turnuvadan bazı enstantaneler bulacaksınız. En altta da turnuvanın toplu sonuçlarına erişebilirsiniz:

NordicPhoto-22

Güneşli Kopenhag epey şaşırtıcı oldu. Geçen sene bu göl tamamen donuktu, hatta üzerinde yürüyenler vardı.

SabriNordicPhoto-06

Kopenhag ‘ın İstiklal Caddesi ‘nde bir meydan 🙂 Mimari çeşitliliğe rağmen rahatsız edici bir durum yok.

SabriNordicPhoto-09

Bulunsun diye çektiğim bir fotoğraf 🙂 Geçen sene de aynısını donarak çekmiştim 🙂 Tarihi Tivoli Lunapark ‘ının çarpraz karşısında bir meydan ve çok gösterişli bir heykel.

SabriNordicPhoto-07

Avluları severim. Burası beni kendine çağırdı 🙂

Sokak çalgıcılarının performansı gayet üst düzeyde. Ben bu sokakta çalmaya utanırım 🙂

UlrichNordicPhoto-01

1620 ‘den bir tavla. Müzede bile tavla peşinde tutkun bir arkadaşımdan (Ulrich Tamm) aldığım bir fotoğraf. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.

ZaferNordicPhoto-01

Kağan Karakaya Super Jackpot ‘da final oynayarak büyük bir başarı gösterdi. Kendisini tebrik ediyorum.

ZaferNordicPhoto-02

 Kaan Karakaya ‘nın final maçından bir görüntü. Angara takımı olarak kendisine destek veriyoruz.

ZaferNordicPhoto-03

Angara ekibi olarak final maçı başlarken Ankara havalarından birini ortama veriyor ve hepimizi dostane bir finale hazırlıyoruz. Ekip arkadaşlarım Yaşar Gözel ve Kaan Karakaya ‘ya gösterdikleri uyum ve özen için teşekkür ediyorum.

FacebookNordicPhoto-04

Takım turnuvası ödül töreninden bir görüntü. Daha final oynanmamış hatta yarı final maçımız bile bitmemiş durumda.

FacebookNordicPhoto-01

Solda arkadaşım Konrad Fröchl (Avusturya/İsveç) sağda Marc Olsen (Danimarka). Ana aktivitenin final maçı öncesinde poz veriyorlar.

SabriNordicPhoto-02

Finalde gülen Marc Olsen oluyor. İki oyuncunun da üstün performans gösterdiği maçın sonucunda Marc Olsen kupayı kaldırırken. Marc böylece kendi yazdığı ve sponsor olup aktivite birincilerine dağıttığı kitabın bir kopyasını da almaya hak kazanıyor 🙂

SabriNordicPhoto-04

Dünya takımı Danimarka takımını 27-10 yenerek isimlerini kupanın üzerine yazdırıyorlar.

SabriNordicPhoto-05

Adaşım Sabrina ödül alırken. Arkadaşım Emre Yazıcı ‘ya göre bana bir aktivitede Danimarka bayrağı iliştirmelerinin sebebi kendisi olabilir.

SabriNordicPhoto-01

Turnuva yönetim ekibimizin bir kısmı. Steen ve melekleri Antonia, Scarlett ve Julie 🙂

NordicPhoto-03

Tavla fenomeni Akiko Yazawa. Kendisi benim örnek aldığım iki oyuncudan biridir. Hayatta ve oyunda nasıl durulacağının yaşayan bir örneğidir. Diğer kişi ise bizim meşhur Cemalettin Yüksel abimizdir.

NordicPhoto-06

Otelin karşısındaki göl kenarı yürümek için ideal bir ortam sunuyor. Boş kayık ve karşıdaki ev güzel çağrışımlar oluşturuyor.

NordicPhoto-07

Henrik Bang ile VIP masasında çok çekişmeli bir maçın ortasındayız. Sanırım 15-13 ben öndeyim ancak 15-17 kaybediyorum. Beklenen iki sonuçtan biri gerçekleşiyor.

NordicPhoto-09

Danimarka takımı ile Dünya takımının final maçından bir enstantane. Arkada bütün salon görülüyor. Final maçına 21-10 önde başlayan Dünya takımı 4-lük küpte Danimarka ‘yı mars ederek tek oyunda gerekli sayıya ulaşıp maçı tamamlıyor. Bu tek oyun bir saatten fazla sürüyor.

NordicPhoto-10

Beyaz gecelere yolculuk başlamış durumda. Bu fotoğraf akşam 9’da çekildi. Herhalde bir ay sonra hava 10’da kararır hale gelecek. Sabahları da 5 civarında hava aydınlanmaya başlıyordu.

NordicPhoto-11

Avustralya ‘dan Joana ve Mick çiftler maçında. Kendilerini bu turnuvada tanıdığım halde hep tanıyormuş gibi ayrıldım. Çok uzakta oldukları için görüşme imkanımız kısıtlı.

NordicPhoto-12

Angara ekibinden takım arkadaşım Yaşar Gözel keyifli bir maç sırasında. Bu turnuvada kendisini yakından tanıma fırsatı buldum. Turnuvanın keyifli geçmesinde büyük katkısı oldu.

NordicPhoto-13

Amigo Ricardo (ayakta kır saçlı) bir çiftler maçını seyrediyor. Son zamanlarda turnuva trafiğinde bir azalma olunca kendisini görememeye başlamıştık. Bu turnuvaya gelmesi sürpriz oldu. Ricardo ‘nun solundaki oyuncu Sarah Utku İsveç’te yaşayan bir Türk.

NordicPhoto-16

Eski dostlar eski dostlar… Zafer Taş (solda) bir tavla fenomeni. Bu turnuvaya her şekilde renk kattı. Kendisine fotoğraf desteği için de ayrıca teşekkür ediyorum. Sağda Peter Benett. Kendisi ile 2 sene önce yaptığımız maç esnasında bana süremin çok az kaldığını ve saate basmamı hatırlatarak maçı kaybetti ancak Fair Play ödülü aldı. Biz bu sayede daha da dost olduk. Ancak olay İngiltere’de hala konuşuluyormuş ve insanlar hatırlat/hatırlatma diye iki gruba ayrılmışlar. Peter da ben de vicdanen rahat olanın doğru olduğuna inanıyoruz.

NordicPhoto-17

Danimarkalılar sular içerisinde yaşadıkları için sporlarını da buna göre adapte etmişler.

NordicPhoto-18

Angara ekibi olarak Sugar Girls (önden arkaya doğru Marie, Pia ve Linda) ile maç yapıyoruz. Yaşar Gözel ‘in sıcakkanlılığı sayesinde rakip olmakla başlayıp arkadaş olarak bitiriyoruz 🙂

Buraya kadar sabretmiş okuyuculara bir hediye olarak turnuva esnasında çaldığımız Ankara ‘nın Bağları adlı şarkının Tanzanya versiyonu ile yazıya son veriyoruz.

 

SONUÇLAR:

26th NORDIC BACKGAMMON OPEN
April 16-21, 2014; Copenhagen, Denmark

CHAMPIONSHIP (99): 1-Marc Brockmann Olsen (Denmark), 2-Konrad Fröschl (Sweden), 3/4-Jon Kristian Røyset (Norway) / Norbert Wiebusch (Germany), 5/8-Stepan Nuniyants (USA) / Eric McAlpine (England) / Nevzat Dogan (Denmark) / Sven-Olav Nørén (Sweden);1LC-Jens Chr. Pedersen (Denmark), 2LC-Robin Neumann (Denmark).

ADVANCED (91): 1-Walter Meuwis (Belgium), 2-Aref Alipour (Iran), 3/4-Fredrik Carlsson (Sweden) / Michael Urban (Germany), 5/8-Kevin Jones (Wales) / Rasoul Ghasemi (Sweden) / Patrick Toxværd (Denmark) / Jonas Moehrdel (Denmark); 1LC-Jerker Sandberg (Sweden), 2LC-Morten Marx (Denmark).

INTERMEDIATE (99): 1-Jens Quirin Hansen (Denmark), 2-Jens H. Christensen (Denmark), 3/4-Lennart Kurland (Denmark) / Anni Bech Nielsen (Denmark), 5/8-Morten S. Andersen (Denmark) / Bo Knudsen (Denmark) / Wolfgang Henze (Germany) / Terje Pedersen (Denmark); 1LC-Richard Biddle (England), 2LC-Christian Andresen (Germany).

OPEN (81): 1-Gary Fries (USA), 2-Franck Stepler (France), 3/4-Steen Haff (Denmark) / Sven-Olav Norén (Sweden), 5/8-Poul Lindberg Sørensen (Denmark) / Axel Stemark (Denmark) / Ed O’Laughlin (USA) / Akiko Yazawa (Japan).

SPEEDGAMMON (256): 1-Timo Väätäinen (Finland), 2-Tore Fredriksen (Norway) 3/4-Tage Mellgren (Denmark) / Paulus van Rooijen (Holland), 5/8-Taus Bøytler (Denmark) / Sabri Büyüksoy (Turkey) / Claus Elken (Denmark) / Michael K. Larsen (Denmark).

CONSULTATION DOUBLES (55 teams): 1-Bob Wachtel (USA) & Christian Sorensen (Denmark), 2-Jason Pack (USA) & Lars Trabolt (Denmark), 3/4-Raj Jansari (England) & Simon Barget (England) / Niels Skov Larsen (Denmark) & Kenny Nissen (Denmark).

CONSULTATION MIXED DOUBLES (46 teams): 1-Matt Reklaitis (USA) & Ditte Schnack Martinsen (Denmark), 2-Emma Axling (Sweden) & Robin Neumann (Denmark), 3/4-Pia Sevelin (Sweden) & Thomas Delbåge (Sweden) / Julie Thabault (France) & Michael “Mik” Larsen (Denmark).

SUPER JACKPOT (32): 1-Jason Pack (USA), 2-Kagan Karakaya (Turkey), 3/4-Costin Constantinescu (Romania) / Lito Frondoso (Philippines).

CHAMPIONS QUALIFIER (22): 1-Michihito Kageyama (Japan), 2-Victor Ashkenazi (USA).

LADIES TOURNAMENT (53): 1-Pernille Rosendal (Denmark), 2-Elle Wagstrom (Sweden), 3/4-Ulla Hansen (Denmark) / Pia Svendsen (Denmark).

TEAM EVENT (24 teams): 1-Svans: Robin Neumann / Lars Nielsen / Saban Simsek (Denmark), 2-Angara: Sabri Büyüksoy / Yasar Gozel / Kagan Karakaya (Turkey).

TOURNAMENT TMP QUALIFIER (15): 1-Mogens Jørgen Dreier (Denmark), 2-Pernille Rosendal (Denmark).

ALL TMP QUALIFIER (7): 1-Kenny Nissen (Denmark).

BEGINNERS (82): 1-John Blem (Denmark), 2-Flemming Larsen (Denmark), 3/4-Gorm Øster (Denmark) / Lars Ravn (Denmark); 1C-Ulrik Pugh (Denmark), 2C-Jette Lavenborg Breitenstein (Denmark).

WARM-UP (86): 1-Gary Fries (USA), 2-Mick Dyett (Australia), 3/4-Ulla Hansen (Denmark) / Stepan Nuniyants (USA).

WORLD TEAM VS. DENMARK: The World Team won 17-0.
1-World Team: Captain Matvey “Falafel” Natanzon (Israel), Victor Ashkenazi (USA), Matt Cohn-Geier (USA), Michihito Kageyama (Japan), Petko Kostadinov (USA), Masayuki Mochizuki (Japan), Bill Phipps (USA), Bob Wachtel (USA), David Wells (USA).
2-Denmark Team: Captain Marc B. Olsen, Nevzat Dogan, Thomas Kristensen, Gus Hansen, Michael “Mik” Larsen, Sander Lylloff, Thomas Myhr, Freddie Noer, Lars Trabolt.

 

Facebookmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

papu sex porngonzo.mobi sexmp4 sexy sexy blue video pornfactory.info desi 52.com miku nakano hentai hentaiteam.net iinchou katrina kaif porn xshaker.net thumbzilla hindi hd dvd porn movies originalhindiporn.mobi aishwarya rai naked image
mumtaj xnxx indiansexmms.me xxx porn telugu pure xxx films desixxxtube.info dirtypornvds نيك كارينا كابور azpornoizle.com سكس انمي محارم sexyindianporn borwap.pro dulhan sexy video dehati open sex pornolabaporn.mobi www sex video nepali
indian hd fuck justpornvideo.mobi anubrata basu manga hentai app jabhentai.com oomori harusame salwar porn homemadeporntrends.com hindi picture anime henrai hentaijpg.com hentai pantyhose www sex videyo com ruperttube.net marathi xxc